Over ons

Direction Zorg: Zorg op jou gericht!

Direction Zorg biedt zorgaanbod voor Emmen en omgeving. Deze zorg bestaat uit ambulante woonbegeleiding, beschermd wonen (kleinschalige woonvorm) en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking.

 

Beschermd wonen

Uitgangspunt bij begeleid wonen is dat cliënten leren de focus bij zichzelf, hun eigen leven en doelen te behouden. De cliënt woont wel samen met anderen, maar er is geen sprake van groepswonen. De begeleiding is 24/7 maar volledig individueel en niet gericht op het groepsproces. Hiermee waarborgen wij de hoge mate van individuele begeleiding welke voor ons standaard is.

 

Ambulante begeleiding

Naast onze woonlocaties bieden wij ook ambulante begeleiding. In de praktijk houdt dit in dat iemand geheel zelfstandig woont of (nog) woonachtig is bij ouders. In overleg is er begeleiding die op afspraak langs komt. Dit kan een aantal maal in de week zijn tot iedere dag van de week op verschillende momenten. Dit allemaal in overleg met en naar wens van de cliënt. Indien de cliënt nog thuis woont kunnen wij de overgang naar zelfstandig wonen voorbereiden en begeleiden.

 

Zinvolle dagbesteding

Bij Dagbesteding worden verschillende activiteiten aangeboden in een gestructureerd programma. Het doel is een zinvolle daginvulling. Er zijn verschillende soorten dagbesteding bij Direction Zorg. Denk hierbij aan activiteiten met houtbewerking of in de speciale ingerichte garage waar men kan sleutelen en restaureren aan old timers, fietsen en scooters.

 

Meer weten?

Neem dan voor meer informatie over Direction Zorg contact met ons op.